Lietuvos švietimo muziejus
Palaukite

Paroda „Naudingi ar nuodingi? XIX a. pab. – XX a. pr. mokomieji plakatai“

Nuo 2022 m. spalio 18 d. Lietuvos švietimo istorijos muziejuje pradeda veikti paroda „Naudingi ar nuodingi? XIX a. pab. – XX a. pr. mokomieji plakatai“.

Paroda veiks nuo 2022 m. spalio 18 d. iki 2023 m. kovo 31 d.
Paroda parengta iš muziejaus rinkiniuose saugomų eksponatų ir skirta jubiliejiniams muziejaus metams paminėti.
Informacija telefonu 8 650 41 018
Apie parodą:

XIX a. 4 deš. pr. vokiečių spaustuvininko J. F. Schreiberio (J. F. Schreiber) spaustuvė pradėjo leisti knygas su spalvotomis iliustracijomis. Netrukus spaustuvė ėmė specializuotis spalvotų knygų iliustracijų, skirtų mokyklų vadovėliams, leidyboje. 1870 m. pradėti leisti zoologijos ir botanikos temomis plakatų rinkiniai „Wandtafeln“, skirti Vokietijos mokykloms. Įvertinus aukštą plakatų kokybę, jie pradėti eksportuoti į užsienio valstybes. Plakatai tapo paklausia preke ne tik Vokietijoje, bet ir Austrijoje-Vengrijoje, Serbijoje, Rusijoje, Švedijoje ir Pietų Amerikoje.

Parodoje pristatomi J. F. Schreiberio spaustuvės plakatai spausdinti ant drobės, chromolitografine technika. Vieną plakatą sudaro atskiri paveikslėliai, vaizduojantys 12 skirtingų augalų. Šioje parodoje pristatome 11 plakatų, kuriuose vaizduojami įvairūs augalai, skirti tiek maisto, tiek vaistų gamybai. Vokiečių gydytojas ir filosofas Paracelsas teigė, kad vaistą nuo nuodo skiria tik jo dozė, tad įkvėpti šios frazės ir pavadinome savo parodą „Naudingi ar nuodingi?“.

 

Data

2022 Spa 18 - 2023 Kov 31
Expired!

Laikas

0:00
Kategorija
Parašykite komentarą